Friday, September 26, 2008

Hval- og delfinsafari!





I helgen dro noen av oss jentene til surfelandsbyen, Montanita. Fredagen tok de fem andre jentene buss opp, mens Mari og jeg som hadde spanskundervisning skulle få kjøre med noen ecuadorianske venner.

Vi fikk virkelig oppleve ecuadorianske tiden da, her er et manana manana. Planen var å treffe de andre halv seks.Da vi kom dit var neste beskjed at vi skulle først dra halv syv. Til og med jeg som bruker å være sen syntes den var litt drøy! Klokken ble halv syv og da kom resten-endelig!Så matte de jo bruke en god tid på å finne ut på hvem som skulle sitte i hvem bil og til slutt måtte jo snacks til bilturen og bensin fylles. Men vi kom oss avgårde hvertfall og fant frem til Montanita.

Om kvelden var planen å gå på konsert, var visst et stort chilensk band som skulle spille. Men etter å ha hørt to oppvarmingsband og klokken var et var beskjeden at bandet ikke ville spille pga.noe lønn osv....Så vi tok senga!

Hostellet vi sov på var et rom for oss seks jentene med fire senger, en dusj uten vann og en ikke fungerene do til tider....Vel vel må jo prøve det og!

Dagen etter reiste vi til Puerto Lopez for å dra på hvalsafari. Etter kun en halv time fant vi en stor gjeng delefiner.Vi ble jo helt i skyene og prøvde å ta masse bilder. Utrolig fine dyr.

Så gikk det 1,5-2 timer med leting etter disse hvalene. Godt og vel nesten alle pasasjerene på båten sovnet mens vi lette. Mannskapet ringte rundt til andre båter for å prøve å lokalisere hvalene. Det er nemlig slutten på sesongen nå så håpet var å få se noen.

Til slutt fant vi de. All letingen var glemt og vi storkoste oss i ca.30 min mens vi så de store dyrene kose seg i vannet. De var visst opp mot 18 m og en del kg. Helt fantastisk å se de!

Været var ikke akkurat med oss den lørdagen, Så casa Alianza fristet litt mer en en skitten surfeby,der og da var vilitt kresne....

No comments: