Thursday, September 11, 2008

Dager med mye inntrykk!

Mandag, tirsdag og onsdag denne uken har vi fått sett og lært mer om misjonsaliansens arbeid her i Guayaquil.


Mandag var vi med å så på hvordan microkreditprosjektet, D-MIRO,fungerer. Her i Ecuador er det ikke alle som får lån. Som alle andre har også de fattigste her i landet drømmer, men disse er vanskelig å oppnå da de ikke har penger.


Med dette systemet kan de fattigste også få tilgang til å låne et lite beløp penger til det de ønsker.Det kan eneten være penger til symaskin, snekkerting, redskap for å kunne lage murstein eller sende ungene på skole. Prosjektet har nå vokst skikkelig i de siste årene og de har nå 30000 lånekunder! Man regner ca. at dette betyr at 150000 mennesker får en litt lettere hverdag. D-MIRO er et prosjekt med suksess. Det er kun 1,5% som ikke betaler tilbake lånet sitt, til sammenligning er det 6-7% i Norge. Prosessen fra man søker om lånet til man får svar på søknaden er ca.4 dager-imponerene!






Tirsdagen var kanskje den dagen vi var mest spent på.Da var vi rundt å besøkte de ulike stedene vi skal jobbe. Steder vi besøkte er handicapsenteret Creer, en skole, en kirke der de akkurat hadde avsluttet et tekninsk kurs i ballonglaging og en fotballbane. Den dagen vi var¨på fotballbanene var det helsesjekk på guttene. Så på banen fikk de tannsjekk, det ble tatt mål av vekt og høyde og de fikk noe mot parasitter tror jeg. Ikke akkurat som en helsestasjon hjemme. Tre av jentene her er sykepleiere og skal jobbe på helsestasjon i bambus!









Jentene som vant sin første kamp 1-0 på lørdag









Guttene på et av fotballprosjektene

Utrolig gøy å se hvor bra prosjektene fungerer.


Litt rart å komme der og være hvit og skal bare rundt å "se".Det at det er så tydelig at vi kommer der og har nok med penger, dyre klær, ingen store bekymringer var veldig rart. Vi kommer virkelig til å få oppleve kontraster her. Det at folk bor i bambushytter,ikke har tilgang på rent vann, veger som blir ødelagt i regntiden i januar-februar gjør inntrykk.





Onsdagene var alle misjonærene og volentørene samlet. Da snakket vi sammen om hvordan vi tror det vil bli å jobbe og kanskje hva vi kan forberede oss på. Veldig bra med en sånn dag der vi får tenkt over litt ting og gode tips og råd. Men vi vet hvertfall at dette er et trygt prosjekt og ikke minst bra å jobbe for!





Det legges ut litt info nå og da om oss på http://www.lamitad.no/, der kan dere også lese mer om prosjeketen +++





Ellers er alt bra.Godt og varmt. Nyter å gå rundt i en indianerbukse som er akkurat som en pysjbukse:) Snakker fortsatt i søvne om natten. Natt til i går våknet plutselig grete av at noen stod ute på gulvet. Og der stod jeg å prøvde å surfe!


PS: jeg fått mobil her nå.Jeg kan desverre ikke svare på meldinger fra min her, men kan svare fra internett. Nr. mitt er 0059385603887.

1 comment:

Anonymous said...

supert med oppdatering kristin!:) koselig å lese litt om hvordan du har det! høres utrolig spennede ut! du er tøff!:) var du flink til å surfe da?:)haha:) savner deg storesøster!